zondag 10 mei 2015

Roze Rendieren

Met 2 zonen in huis, komt het er niet echt van om jurkjes te maken.
In die 4 jaar dat ik nu naai, heb ik er welgeteld 4 gemaakt: 1 voor mijzelf in tricot en 2 voor mijn metekindje Zoë en 1 voor een swap. 1 per jaar dus.

Mijn laatste kleedje voor Zoë dateert alweer van een jaar geleden, voor haar 4de verjaardag.
Maar het was er nooit van gekomen om erover te bloggen op mijn vorige blog.

Voor dit jurkje koos ik het basismodel uit SVDHZ 1.
Ik heb al vele versies in blogland zien passeren, en iedereen lijkt het er over eens te zijn dat dit een fantastisch basismodel is.

Nog even over mijn stofkeuze vooraleer u een foto te zien krijgt: ik ben ab-so-luut géén fan van roze, mijn metekindje wél, dus ik zocht en sloot met mezelf een compromis om een jurkje te maken met een stofje uit deze collectie: 'Oh deer by moda - pink & chocolate'.

Stof: Oh deer by Moda- pink & chocolate
Patroon: Basisjurk uit Stof voor durf-het-zelvers 1


Op de detailfoto van de achterkant, kunt u mij waarschijnlijk wel volgen als ik zeg dat blinde ritsen inzetten niet mijn specialiteit is, bij mij zijn ze namelijk niet blind.. :/
Dus wie voor mij dé ultieme tip heeft, stuur deze maar door want blijkbaar was de uitleg uit het boek niet voldoende voor mij..

Ook op het doorlopen van de stof moet ik nog een beetje oefenen.  Deze tips had ik al een hele tijd geleden gepind, maar moet ik dus nog eens deftig lezen ;)


Het wordt dringend tijd om een nieuw kleedje te maken, want ze wordt er volgende week al 5 
en 1 kleedje per jaar is niet te veel gevraagd voor mijn metekindje :)


-flooke- 
Mijn vorige berichtjes vind je nog steeds terug op http://elieflo.blogspot.be/

1 opmerking:

  1. Die heb ik ook geknipt liggen! Leuk! Hier ook twee zonen en alleen maar neefjes... Maar vrienden hebben een dochtertje dat volgende maand twee wordt, dus zij krijgt ook dit jurkje :) alleen een andere stof. Blinde ritsen ben ik ook nog aan het leren, heb net vanavond mijn twee blinde rts geprobeerd in te zetten. Bijna blind... :) ik gebruik de tutorial van Mamarieke, staat wel ergens op haar blog. En ik heb deze week een blnde rits voet gekocht, dat gaat een stuk beter dan met een gewone ritsvoet. Succes!

    BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het fijn om te horen wat je van dit berichtje vindt.
Alvast bedankt voor je reactie!