donderdag 3 maart 2016

Mijn tas - Céleste II

Iets voor mezelf maken, verdween de laatste tijd naar achteren op mijn to do lijstjes.
Maar met het nieuwe jaar, kwam ook de noodzaak aan een nieuwe handtas.

Het boek 'Mijn tas' van Elisanna & Fynn bracht mij inspiratie!


Ik ging aan de slag met het patroon voor de tas 'Céleste II', en hier en daar deed ik wat aanpassingen, of noem het eerder aanvullingen op het basispatroon.
Aanvullingen binnenkant
Ik voegde aan de binnenkant een sleutellintje toe, om vlotjes mijn huissleutels terug te vinden.
En een extra verdeling met zakjes aan de binnenkant was ook een must.
Het ene zakje is om mijn gsm in op te bergen, het andere zakje voor mijn portefeuille, en er tussenin plaats voor 2 balpennen.
Binnenstof: 'Folkroad in stone' by Jeni Baker (op mijn vorige blog verwerkte ik dit stofje in iets helemaal anders, klik gerust verder als je nieuwsgierig bent)

Aanvullingen buitenkant
Het buitenstofje dat ik ervoor uitkoos, leende zich perfect om aan beide kanten te gebruiken.  Ik kocht het ooit als coupon in een Deerlijkse stoffenwinkel en ik bleek nét genoeg te hebben voor dit patroon!
Ik speelde met de kleuren en koos voor het schouderlint, de middenstrook en het flapje de groene kleur.  En voor het voor- en achterpand de donkere kleur.Ik wou persé een flapje toevoegen in de contrasterende kleur van het voorpand, maar had maar net genoeg stof over om een ieniemienie flapje te knippen.  Niet genoeg om de rits te bedekken dus. Over naar plan B, want een flapje zonder zakje erachter, tja...  Een extra zakje op het voorpand werd bijgevolg toegevoegd, alsook een magnetische knoop als sluiting en zo had het flapje toch nog zijn nut ;)


Aanpassingen
Versteviging
Ik wou een redelijk stevige tas, dus voegde naast de voorgeschreven vlieseline H640, nog een laag H250 toe.  Naar mijn mening toch nodig, als je een tas wil die uit zichzelf blijft recht staan.
Ze mocht zelfs nog iets steviger, maar eigenlijk ben ik al dik tevreden.
De tas heb ik nu ongeveer een maand in gebruik, en ik heb er allesbehalve klagens over! Ze is ruim, handig, en zakt niet als een pudding in elkaar :)

Schouderriem
Ik draag mijn tassen ook altijd gekruist, dus van mijn linkerschouder naar mijn rechterheup of omgekeerd, en daarom verlengde ik de voorgeschreven lengte voor de schouderriem tot de gewenste lengte die mij ideaal leek.


Tijd nodig om de tas zelf te maken
De tas zelf zat sneller in elkaar dan alles te knippen, dankzij een hele duidelijke uitleg!  Reken op een 5 à 7 uurtjes werk tot de tas afgewerkt is, knip- en verstevigingswerk inbegrepen.  Ik deed er 3 avonden over, dus die tijdsberekening zal ongeveer kloppen.

Welke tas is jullie favoriet uit dit boek?


-flooke- Mijn vorige berichtjes vind je nog steeds terug op http://elieflo.blogspot.be/

1 opmerking:

  1. Mooi! Ik maakte net de celeste I, om naar een verkleedfuif mee te nemen. Het was leuk om te maken!

    BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het fijn om te horen wat je van dit berichtje vindt.
Alvast bedankt voor je reactie!